Regiokantoor HBG Vastgoed betrekt pand Gerrit Rietveld in Zwolle

14 februari 2002 - AM

Zwolle – Een regionale vestiging van HBG Vastgoed bv heeft het door de beroemde architect Gerrit Rietveld ontworpen kantoorpand aan de Willemsvaart in Zwolle betrokken.

Het kantoor van regio Noordoost, met als werkgebied de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland, was voorheen in Utrecht gevestigd. Door vestiging in Zwolle kan men vanuit de regio opereren.

In het pand werden sinds de oplevering in 1958 tal van veranderingen aangebracht die het originele Rietveldontwerp niet ten goede kwamen. Het eigen ingenieursbureau van HBG Bouw en Vastgoed stelde een plan op om het achterstallig onderhoud aan te pakken, het pand zoveel mogelijk in originele staat terug te brengen en tevens comfortabele kantoorruimte te creëren.

HBG heeft bij de renovatie de muren in de originele kleuren teruggebracht, evenals de tl-verlichting, die het pand bij nacht een bijzondere uitstraling geeft. Rietveld ontwierp voor de oorspronkelijke opdrachtgever Schrale Beton een neon naambord op het dak. In deze stijl is nu de naam HBG Vastgoed uitgevoerd. Het originele keukentje in het pand is altijd behouden gebleven. Typische kenmerken hiervan zijn het teakhouten blad, het witte wasbakje en de draadglazen kastdeurtjes. De renovatie is gerealiseerd door de afdeling Onderhoud van HBG Utiliteitsbouw in Zwolle.

HBG Vastgoed bv en HBG Utiliteitsbouw bv maken deel uit van HBG, Hollandsche Beton Groep nv, te Rijswijk.